CED lak aan Nivre Reglement en Gedragscodes


Geplaatst in: Klachten | op 11 maart 2018 | 2 reacties.


Als je een contra-expert inschakelt, dan wordt er van te voren een arbiter benoemd die eventueel een uitspraak gaat doen als de experts er onderling niet uit mochten komen. Dat is een vaste procedure die met een zogeheten akte van benoeming, welke door mij en door het expertisebureau wordt ondertekend, wordt bekrachtigd. In die akte van benoeming staan de beide experts en de arbiter met name genoemd. Dit heb ik van mijn contraexpert geleerd.

De akte van benoeming wordt opgemaakt door de expert van de verzekeraar (in mijn zaak is dat CED), dus de tekst daarvan en de keuze van de arbiter komen uit de koker van CED. CED is het grootste bureau van Nederland, dus die weten hoe de Nivre-regels en de Gedragscodes voor expertiseorganisaties in elkaar steken. Zowel in de Gedragscode als in het Nivre Reglement staat dat “de expertiseorganisatie erop toeziet dat haar experts geen handelingen verrichten waardoor de schijn van partijdigheid wordt gewekt.”

CED blijkt echter lak aan die regels te hebben, want wat heeft ze gedaan? Ze noemt in de akte van benoeming bij de experts keurig netjes de kantoren waaraan deze verbonden zijn, maar ze doet dat vreemd genoeg NIET bij de arbiter.

Mijn contraexpert viel dat op en is dat later gaan nakijken, en wat blijkt: de arbiter werkt bij Dekra. Maar Dekra en CED zijn twee handen op één buik, CED heeft zelfs een deel van Dekra overgenomen. Dus de arbiter is dus min of meer een collega van de verzekeringsexpert, maar voor CED gaat er dan geen lampje branden. Ze schuift zonder de naam Dekra te willen noemen een collega als arbiter naar voren, terwijl ze drommels goed weet dat ze geen handelingen mag verrichten die de schijn van partijdigheid hebben.

De lezer is gewaarschuwd voor CED!

A. de Windt


Volgende bericht » »

Reacties

 1. CED

  Geachte heer, mevrouw de Windt,

  In uw bericht geeft u aan dat Dekra een onderdeel is van CED. Dit is echter onjuist. CED en Dekra zijn organisaties die op geen enkele wijze aan elkaar zijn gelieerd.

  Mocht u toch nog vragen hebben over de uitvoering van expertise werkzaamheden en de toepassing van gedragscodes, kunt u altijd contact met ons opnemen via het e-mailadres marketing@ced.nl. Vergeet daarbij niet uw dossiernummer te vermelden. Wij staan u graag te woord.

  Bij voorbaat dank!

  Met vriendelijke groet,
  CED

 2. mevr Els

  Nieuws
  Dekra Nederland naar CED
  Archief 0

  Expertisebureau Dekra Nederland (vroeger bekend als Sarex) is overgenomen door CED. De 48 medewerkers (32 experts en 16 binnendienstmedewerkers) van het in Woerden gevestigde Dekra konden allen mee overstappen.

  De overname van Dekra Nederland door CED past in het kader van samenwerking die CED is aangegaan met het Duitse Dekra. “Deze samenwerking anticipeert op grensoverschrijdende regelgeving vanuit de EU en op de internationalisatie van verzekeraars. De huidige verschillen in het schadebehandelingsproces nemen hierdoor af, zodat grote dienstverleners die in meerdere landen opereren, een steeds bepalender rol zullen spelen”, stellen beide bedrijven. “Wij willen ons bij die ontwikkeling in de voorhoede bevinden”.
  Integratie
  Vorige week maandag is gestart met de integratie van de Dekra-medewerkers in het team van CED Bergweg in Capelle aan den IJssel. Jan van der Kleij, sinds 1 juli vorig jaar interim-directeur van Dekra Nederland zal tot 1 juli de integratie begeleiden.
  Dekra Keuringen (25 medewerkers) zal haar activiteiten autonoom gaan voortzetten, en wel onder leiding van Henk van Woerden. Dekra Keuringen, die op locatie onafhankelijke autokeuringen en -certificeringen verzorgt, zal met ingang van 1 mei vanuit Uden opereren.

  Eerste publicatie door AMweb op 10 apr 2008
  Laatste update: 9 apr 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?