Manipulatie palliatieve zorg


Geplaatst in: Klachten | op 2 februari 2018 | nog geen reacties.


Mijn klacht is over het toepassen van het zogeheten Zorgpad Stervensfase.
Op dit zorgpad worden vroegtijdig alle medische handeling gestopt. Dat is inclusief toedienen van vocht of voeding. En onderzoek naar de toestand van de patient. Bij mijn moeder werd beweerd dat haar maagkanker in stage IIB in IIIB was – zonder verder onderzoek. Uiteindelijk is zij overleden niet na metastase van maagkanker, maar “na palliatieve behandeling”, volgens het autopsierapport. Een ‘behandeling’ waar ik niet over werd geinformeerd.

Het resultaat van het stoppen van behandeling is dat patienten op dit zorgpad eerder overlijden, van gemiddeld 22 uur naar 15 uur, een besparing van 30% van de opnametijd.


Dit bespaart de verzekeraar wereldwijd een miljard tot miljarden per jaar. LCP/ZS was uitgevonden door Dollar Bill McGuire’s UnitedHealth Group, in hun Evercare Hospice & Palliative Care Unit. In het VK overlijden jaarlijks 130.000 patienten op dit zorgpad. Zorgpad Stervensfase (ZS) is gebaseerd of de Liverpool Care Pathway (LCP). Vanwege de vele klachten is het LCP in het VK officieel afgeschaft, na het rapport van barones Julia Neuberger. Echter, het is vervangen door de NICE guidelines, die nog slechter zijn. https://twitter.com/MrK00001/status/917561842020601857 Kate Kelley in Canada, waar dit programma ook wordt toegepast. https://twitter.com/MrK00001/status/919787056464883712 Beschrijving van de LCP/ZS door onderzoeker Geijteman: https://twitter.com/MrK00001/status/958174874199085065

Alex van Deelen


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?