Misleid door Univé voor € 60,00


Geplaatst in: Klachten | op 28 juli 2017 | nog geen reacties.


Ik heb een reisverzekering afgesloten bij Univé; best wel een uitgebreide met allerhande aanvullende modules.
Een maand geleden kreeg ik onderweg autopech en moest ik samen met mijn vriendin met het openbaar vervoer verder naar huis terugreizen.
De kosten: € 60,00, dus voor mij en mijn vriendin samen: € 120,00. Ik heb die op mijn polis dus bij Univé geclaimd. Mijn reisverzekering heeft de modules: hulp en vervoer, medische kosten, ongevallendekking, bagage, wintersport en pechhulp motorrijtuigen,

In hun polisvoorwaarden staat bij ‘pechhulp motorrijtuigen’ vermeld dat degene die bij mij het motorrijtuig zit, eveneens verzekerd is. Dus dan ga je ervan uit dat Univé de totale kosten van het openbaar vervoer gaat vergoeden, maar niks hoor. Ze willen me maar de helft vergoeden. Toen ik daartegen heb geprotesteerd ontving ik een brief met een kromme redenering:

De kosten die u heeft gemaakt, zijn gedekt onder de hulp en vervoer-dekking. Die kosten zijn alleen gedekt voor de verzekerde(n) op uw polis, en kunnen wij daarom niet vergoeden voor uw vriendin.
Uw citaat uit de voorwaarden heeft betrekking op de pechulp motorrijtuigen-dekking. Die dekking is inderdaad van toepassing op iedereen die in uw voertuig zit (met een maximum van het aantal zitplaatsen in uw voertuig).

Vreemde verzekeraar, die zelfs bij een klein bedrag van € 60,00 het al nodig vindt om mij een rad voor ogen te draaien. Als ik pech onderweg heb, dan vallen de daarbij gemaakte kosten toch onder pechhulp? Waarom dan voor die € 60,00 nog proberen of de klant erin trapt?

Univé zegt: Wij vinden het belangrijk dat u precies weet wat u kunt verwachten van uw reis- en/of annuleringsverzekering. Ze kunnen: óf hun eigen voorwaarden nog niet eens lezen, óf ze maken er een sport van om de klant te misleiden!
Daar, zo blijkt uit Linked-in, de ervaren schadebehandelaar die de zaak heeft afgewezen, universitair geschoold is, mag de lezer zeggen welke van de twee het meest aannemelijk is!

O.Halsema – Bussum


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?