Univé : maffiapraktijken onderzoekers


Geplaatst in: Klachten | op 22 februari 2017 | 2 reacties.


Ik heb een inboedelverzekering bij Univé en ik heb na een diefstal natuurlijk de nodige ellende meegemaakt. Iemand die ik vertrouwde heeft mijn halve inboedel gestolen. Maar nu ik de zaak met Univé moet afwikkelen komt er ineens een onderzoeker. Hij komt om bij een aantal zaken duidelijkheid te krijgen en op zich heb ik daar geen moeite mee.
Ik heb -via mijn schadecoach- bij het interview aangegeven dat er géén sprake was van verhuur, ondanks dat degene die mijn spullen heeft gestolen een sleutel van mijn huis had. Want er waren daarom óók geen braaksporen.
In de polisvoorwaarden staat dat je schade niet gedekt is als er sprake is van verhuur en er geen braaksporen gevonden worden.

Tijdens het gesprek met de onderzoeker is het minstens drie keer aangegeven dat er geen verhuur aan de orde was. Want ik snap ook wel dat de onderzoeker dat liever wél zo zou hebben opgeschreven, want dan zou de schade niet gedekt zijn. Dus daar heb ik speciaal de nadruk op gelegd tijdens het interview.

Wat gebeurt er: Nadat de onderzoeker zélf een verhaal heeft opgeschreven laat hij mij het lezen, en dan zie ik tot mijn stomme verbazing dat hij zés keer opschrijft dat er sprake was van verhuur! Er stonden verder nog meer suggestieve opmerkingen in, waar ik zelf niet zo bij stil zou hebben gestaan. Toen mijn schadecoach daartegen protesteerde zie de man: ok, geef daar dan later maar commentaar op, maar zet dan alvast maar een paraafje op de verklaring, dan kun je het later via de mail wel corrigeren.

Ja ja…, eerst iets laten ondertekenen waarmee er niet meer hoeft te worden uitgekeerd en later zou ik dat wel een keer kunnen corrigeren. Gelukkig was mijn schadecoach (die tijdens het gesprek aanwezig was) niet gek; er is toen natuurlijk niks getekend!

Na afloop heeft mijn schadecoach alles uitgelegd en zag ik toen pas hoe gemeen en suggestief de onderzoeker zijn verhaal had opgeschreven. Ik zou er zélf ingestonken zijn! En dan zegt Univé in haar logo: daar plukt ú de vruchten van. Inderdaad!

Ik vind dat maffiapraktijken. Mensen pas op als je een onderzoeker van Univé op visite krijgt, want ze zijn erg vriendelijk maar na afloop kom je erachter dat ze je met hun ‘correctheid’ een oor aannaaien! Ik raad iedereen aan om er een deskundige bij te halen als de verzekering een onderzoeker wil sturen.

R.R. Rillen – Rotterdam


Volgende bericht » »

Reacties

  1. Guus Beerdsen

    Het is niet alleen Univé. Men zou een hele gevangenis met dit soort “verzekeringsmensen” kunnen vullen. Ik weet er, door schade en schande, inmiddels ook alles van. Het is gewoon legaal crimineel gedrag wat in deze sector wordt uitgeoefend.

  2. Guus Beerdsen

    2e reactie.

    Maar ik heb niets meer te verliezen. Al hetgeen ik had ben ik kwijt omdat ik dacht dat, in het geval dát, ik goed verzekerd zou zijn. Gewoon VERTROUWEN heet dat in de volksmond. Alleen het woord VERTROUWEN wordt door verzekeringsmaatschappijen alleen vele malen alléén op papier gebruikt. Ik ga door tot het gaatje want ik heb toch niets meer te verliezen. Ik zal mijn verz.mij en tussenpersoon hier (nog) niet noemen maar dat hoeft ook niet want ze hebben allemaal dezelfde werkwijze. Dat heb ik inmiddels wel begrepen sinds ik mijn zeilschip, en tevens permanente woning, op 2 mei 2015 ben kwijtgeraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?