Blogopmaak

Pas op wanneer u een onderzoeksbureau op bezoek krijgt!

jul. 30, 2012

Nog steeds zien wij dat mensen in argeloosheid en te goeder trouw een handtekening zetten onder een verklaring welke door een medewerker van een onderzoeksbureau is opgesteld. U bent daartoe echter geenszins verplicht!

Als u een schade hebt kan er een onderzoeksbureau door de verzekeringsmaatschappij worden ingeschakeld. Niet zelden is er dan een vermoeden van fraude of zijn er een aantal dingen ‘nog niet duidelijk’.  De medewerker van het onderzoeksbureau komt dan bij u op bezoek en presenteert zich als uiterst begrijpend,  vriendelijk, benadrukkend dat uw belang voorop staat. Maar ondertussen is hij bezig het gesprek een bepaalde kant op te sturen. Hij zet dit vervolgens in een verklaring en zal u vragen om na doorlezing uw handtekening te zetten.Waarom zou u dat niet doen, u heeft toch niets te verbergen? Het is toch de waarheid? U maakt zich zelf toch verdacht als u uw eigen verklaring niet wilt ondertekenen?

Wat daarbij moet worden gezegd is dat van alle informatie die u hebt gegeven tijdens het gesprek in de verklaring een samenvatting wordt gegeven, waardoor de informatie een heel andere lading kan krijgen. U heeft dit zelf niet meteen in de gaten omdat u alles wat gezegd is nog in uw hoofd heeft zitten. Maar als een rechter het rapport tijden na dato onder ogen krijgt, dan kunt u op dat moment de schijn tegen krijgen. De bedoeling van uw handtekening is dat de maatschappij het (vaak manipulatief) gestelde in de verklaring op zo’n moment niet meer hoeft te bewijzen. Ze gebruiken uw verklaring (echter zonder het onbewijsbare van het hele gesprek zelf)  in hun voordeel en u kunt niet (meer) bewijzen dat het niet juist is weergegeven. Uw handtekening staat er immers onder?
Vandaar deze waarschuwing. Als dit u overkomt, zet dan NOOIT uw handtekening. Men zal zeggen dat u toch zeker niets te verbergen heeft, maar in de praktijk van Verzekeraarklachten.nl  hebben wij maar al te vaak gezien dat uw handtekening tegen u wordt gebruikt. Er wordt dan niet alleen geen schade uitbetaald, maar u loopt dan ook de kans de rekening van het ‘onafhankelijke onderzoek’ gepresenteerd te krijgen!  Wij hebben praktijkvoorbeelden waarbij gedupeerden in uiterst ongemakkelijke en zelfs gênante omstandigheden terecht kwamen. Wees dus gewaarschuwd, u bent het totaal niet verplicht.

Als u te horen krijgt dat er er onderzoeksbureau bij u komt,  schakel hier onmiddellijk een eigen deskundige in  om namens u het gesprek te begeleiden en het verloop van de schadeclaim in de gaten te houden.

16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
22 okt., 2023
Bedrog vlak voor de rechtszitting toegegeven
30 sep., 2023
Leugens en bedrog door expert en verzekeraar
21 aug., 2023
Opgepast voor deze discriminatieclub!
16 aug., 2023
Volmacht van ASR rommelt maar wat aan, over ruggen verzekerden
Meer posts
Share by: