“Maatschappelijke rol” verzekeraars


Geplaatst in: Column | op 30 maart 2014 | nog geen reacties.


Er komt een onafhankelijke Commissie verzekeraars, zo meldde gisteren een bericht in de vakpers.  Op de website van het ministerie staat het zó: Deze commissie zal onderzoeken hoe de verzekeringssector zijn maatschappelijke rol toekomstbestendig kan vervullen. Deze rol bestaat onder meer uit het spreiden en beheersbaar maken van risico’s en het verzorgen van langetermijninvesteringen in de economie. 

Aanleiding voor het onderzoek zijn de veranderende regelgeving voor de sector, maatschappelijke ontwikkelingen die de klantvoorkeur beïnvloeden en diverse economische en financiële ontwikkelingen. De Commissie moet het onderzoek voor het eind van dit jaar afhebben. Met de installatie van deze commissie geeft het kabinet uitvoering aan een motie van PvdA-Kamerlid Nijboer.  Tot zover enkele citaten.

Een ander bericht is eerder vandaag al op deze website gepubliceerd en dat gaat over het handelen van Aegon, die miljoenen consumenten heeft belazerd. Dat is door de rechter ondubbelzinnig vastgesteld.

In begin 2012 heeft Achmea als laatste verzekeraar de aansprakelijkheid tegenover asbest-slachtoffers uit het verzekeringspakket gegooid. Eerder hadden andere verzekeraars die aansprakelijkheid eveneens al van dekking uitgesloten. Het werd te duur, zo zei men in bedekte termen. De overheid moest dat risico maar dragen. Niemand, behalve ons platform, protesteerde en het protest werd domweg genegeerd. De gevolgen van asbest ervaart men vaak pas na twintig jaar of soms nog later…. Dan is er immers geen haan die er nog naar kraait dat 20 jaar geleden ongemerkt polisvoorwaarden zijn veranderd.

In de Gedragscode Verzekeraars hebben verzekeraars het over drie kernwaarden: zekerheid bieden, mogelijk maken en maatschappelijk betrokken zijn….

Zou de commissie de intenties van verzekeraars wel dóórhebben?

Anton Rietveld

 


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?