maling aan wet en rechter


Geplaatst in: Nieuws | op 10 december 2018 | nog geen reacties.


Op 28 november 2018 heeft de rechter Achmea op de vingers getikt, omdat zij in haar polisvoorwaarden heeft opgenomen dat een contra expert zich bij het Nivre moet aansluiten, anders zouden diens kosten niet vergoed worden. De rechter heeft geoordeeld dat het Achmea niet is toegestaan om de wet (7:959 BW) wat dat betreft te beperken; De kosten van een contra expert dienen gewoon te worden vergoed en van die regel mag (7:963 BW) niet worden afgeweken.

Een paar dagen na het bekend worden van het vonnis bleek ons echter dat Achmea die -onrechtmatige- eis nota bene zélf niet nakomt. Achmea laat namelijk experts voor zich (in loondienst) werken die NIET bij het Nivre geregistreerd zijn. Achmea heeft dus maling aan haar eigen polisvoorwaarden, waarin wordt gezegd dat de experts bij het Nivre moeten zijn aangesloten.

Het is nota bene niet voor de eerste keer dat Achmea tracht haar verzekerden te beperken bij contra expertise, ook toen is zij door de rechter teruggefloten. Achmea lijkt dus gewoon maling te hebben aan wat de wet en de rechter zeggen, want op 6 december 2018, dus een week nadat Achmea het vonnis had ontvangen, stuurde Achmea ijskoud een mail aan een contra expert met de volgende dreiging:

Achmea stelt kwaliteitseisen aan een contra-expert Dit doen wij zodat onze verzekerden geholpen worden door schade-experts die goed zijn opgeleid en waarvan vast staat dat zij deskundig, betrouwbaar en integer zijn. De kwaliteitseisen die wij aan de experts stellen waarmee wij samenwerken, zijn als volgt: de experts moeten zijn ingeschreven zijn in het register bij het NIVRE.
Of bij een soortgelijke beroepsorganisatie die zich houdt aan de Gedragscode Schade-expertiseorganisatie van het Verbond van Verzekeraars. In dat geval moet in de statuten en reglementen van deze organisatie: een duidelijke klacht- en tuchtprocedure staan en eisen zijn beschreven voor permanente opleiding van experts.

U voldoet niet aan deze kwaliteitseisen. Dit betekent dat wij met u geen schade kunnen vaststellen. Ook betekent dit dat wij niet de kosten kunnen vergoeden van contra-expertise zoals omschreven in de verzekeringsvoorwaarden van verzekerde.
Wilt u zich voor 1 juli 2019 alsnog inschrijven in het register van het NIVRE? Wij begrijpen immers goed dat als u nog niet bent ingeschreven u enige tijd nodig heeft om zich te kunnen inschrijven in het register bij het NIVRE.
Wij bieden hiervoor een overgangsperiode die duurt tot en met 1 juli 2019. Als u mij per e-mail of brief informeert dat u bereid bent om voor 1 juli 2019 (kandidaat)register expert te worden van het NIVRE dan beroepen wij nog niet op de kwaliteitseisen. U toont dan immers de bereidheid om te willen voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen. Tijdens deze overgangsperiode accepteren wij uw benoeming als contra-expert van verzekerde.

Opvallend is de retoriek die verzekeraars eigen is en die óók Achmea gebruikt: de mond vol hebben over betrouwbaarheid en integriteit, maar zélf BIJ HERHALING de wet eeneen vonnis: Achmea stelt eisen zodat onze verzekerden geholpen worden door schade-experts die goed zijn opgeleid en waarvan vast staat dat zij deskundig, betrouwbaar en integer zijn.

Het staat ook vast dat de kwalificaties “integer en betrouwbaar” in elk geval niet passen bij een verzekeraar die zich -over de rug van verzekerden- niets aan de wet en de rechter gelegen laat liggen!


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?