Stiekeme spelletjes AFM en Achmea


Geplaatst in: Nieuws | op 20 maart 2017 | nog geen reacties.


Toezichthouder AFM wil volgens een bericht uit de Telegraaf niet prijsgeven welke hypotheekverstrekkers afgelopen jaar te veel boeterente hebben berekend. Namen van de tien onderzochte banken en andere financiers blijven geheim. Dat bankverzekeraar Achmea in ieder geval in één specifiek geval de fout in ging, blijkt uit onderzoek van DFT.

Achmea hult zich in stilzwijgen over een ‘spookboete’ die het heeft opgelegd aan een klant die haar hypotheek besloot over te sluiten. Zolang er een procedure loopt wil de bankverzekeraar niet reageren.

Ook wil het niets kwijt over onderzoek naar het voorkomen van dit soort spookboetes op grotere schaal. Dit terwijl nota bene een voormalig topman van Achmea rekening houdt met een fors aantal oversluiters, die hierdoor ieder mogelijk duizenden euro’s te veel hebben betaald.

Met dit stiekem gedoe bewijst noch de toezichthouder AFM noch de verzekeraar het imago van branche -wat tóch al onder druk staat, een dienst. Het versterkt eerder het idee dat Achmea maar wat aanrommelt en dat de AFM haar de hand boven het hoofd houdt. Een slechte zaak voor iedereen!


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?