NH1816 verkwist polisgeld verzekerden


Geplaatst in: Klachten | op 5 november 2017 | 2 reacties.


NH1816 die zich de beste schadeverzekeraar van Nederland noemt, deed iets opvallends in een onlangs door een gedupeerde verzekerde aangespannen procedure. NH1816 wierp als extra bezwaar een incident op. Zij vroeg de rechter om haar gedupeerde verzekerde financiële garanties te laten stellen, nog vóórdat de rechter al iets zou zeggen over de diefstalschade (waar het in de hoofdzaak over ging).

NH1816 eiste van verzekerde een bankgarantie van 1.000 euro, vóórdat dat zij op de door haar gedupeerde gestelde eisen in de dagvaarding inhoudelijk zou ingaan. Die garantie was bedoeld om “de financiële risico’s” van NH1816 te dekken voor het geval deze verzekerde -die na de diefstal uit zijn Nederlandse woning- in Duitsland is gaan wonen, veroordeeld zou worden tot betaling van de proceskosten”.

De gedupeerde gaat vanwege de inbraak, maar vooral door het afwijzende en onrechtmatige gedrag van NH1816 al door een moeilijke tijd. Dus als deze zaak al voor de rechter moet komen is dat op zich al ten hemel schreiend, maar de actie van NH1816 op zo’n moment, nota bene bij iemand die bestolen (!) is, dat zij óók nog eens gaat zeuren om garanties, staat haaks op het centraal stellen van het belang van de klant.

Het vonnis van de rechter was duidelijk: op grond van het Haags Rechtsvorderingsverdrag wat nota bene al uit 1954 stamt, had NH1816 NIET het recht om dergelijke garanties te verlangen. NH1816 (bijgestaan door advocatenkantoor Maree en Dijxhoorn) had dat Verdrag natuurlijk moeten kennen en nu dát het geval is heeft ze dus te kwader trouw gehandeld. Het heeft er daarmee meer van weg dat NH1816 haar verzekerden liever pest, dan helpt.

NH1816 kreeg dus van de rechter géén garantie, maar moest wél € 400,00 betalen omdat ze tijdens de rechtszaak ten onrechte het incident had opgeworpen. Geld, waarvan voor NH1816 vooraf duidelijk was en in elk geval duidelijk had moeten zijn dat dit nutteloos zou worden uitgegeven. Nu dat geld om geld gaat wat door verzekerden moet worden betaald en nu zij volgens de Gedragscode Verzekeraars verplicht is om ‘maatschappelijk verantwoord te ondernemen’, heeft ‘de beste verzekeraar van Nederland’ met haar incident bovendien de genoemde Gedragscode overtreden.

E. Horssius


Volgende bericht » »

Reacties

  1. Guus Beerdsen

    Godgeklaagd die zgn. “gedragscode”. Dat dáár niet meer onderzoek naar wordt gedaan en met name de naleving ervan is écht onbegrijpelijk.

  2. Johan O.

    Verzekeraars lappen hun eigen Gedragscodes aan de spreekwoordelijke laars! Uit eigen vroegere en recente ervaring durf ik te stellen dat verzekeraars de grootste witte boorden criminelen zijn! En nu daag ik het Verbond van Verzekeraars uit mij aan te klagen wegens smaad of belediging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?