4x door Aegon beetgenomen bij één schade


Geplaatst in: Klachten | op 20 september 2018 | 3 reacties.


Ik heb mijn reis moeten annuleren en daarvoor een claim bij Aegon ingediend. Bij deze claim zaten ook de kosten van de visa, 4 stuks. Vreemd genoeg wilde Aegon alle andere kosten vergoeden, maar niet de kosten van de visa. Ik heb hierover wel een paar keer gereclameerd en ook mijn tussenpersoon heeft bij Aegon gepleit voor vergoeding van deze kosten, maar tevergeefs; Aegon hield voet bij stuk. Als reden werd opgegeven dat de kosten deel uitmaakten van een koopovereenkomst en dat zou van dekking zijn uitgesloten. Het bewuste artikel in de polisvoorwaarden werd door Aegon steevast maar niet benoemd, ook niet nadat daarnaar expliciet was gevraagd. Complete onzin natuurlijk om naar een koopovereenkomst te verwijzen, want zo kun je alle kosten die ik voor mijn reis heb gemaakt wel onder die noemer uitsluiten. Ik vind het triest dat een verzekeraar op zó’n manier probeert onder betaling uit te komen. Dit is kwade opzet, want een deskundige schaderegelaar weet natuurlijk bést beter!

Ik heb de zaak toen bij de Consumentenbond voorgelegd en die heeft me naar de Schadecoach verwezen. Die liet Aegon weten dat hun argumentatie onzin was en hij verzocht de schadebehandelaar de zaak als directieklacht te willen beschouwen als hij bij zijn merkwaardige standpunt mocht willen blijven. Vervolgens ging Aegon opnieuw in de fout, door in hun reactie naar Schadecoach te zeggen dat we de zaak wel bij het Kifid konden aanmelden, “daar was echt geen directieklacht voor nodig”. Vervolgens stuurde Schadecoach wéér een mail naar Aegon, maar omdat de schadebehandelaar de zaak niet naar de directie had willen doorsturen, nu naar de directie rechtstreeks.

Binnen een paar dagen stuurde die een mail terug waarin werd toegegeven dat de schadebehandelaar niet correct had gehandeld door de zaak niet te willen behandelen als directieklacht en óók werd er meegedeeld dat er alsnog betaald zou worden. Maar helaas ging óók de directie in de fout door de uitkering rechtstreeks naar mij over te maken en niet naar Schadecoach, terwijl duidelijk was aangegeven dat de uitkering naar Schadecoach was gecedeerd. En bovendien deelde de directie mede dat de kosten die ik aan Schadecoach had gemaakt maar voor een minimaal gedeelte werden vergoed. De totale kosten bedroegen € 338,80 maar Aegon wilde maar € 50,00 vergoeden. Het argument: als je een klachtenprocedure bij het Kifid voert en je hebt daar een belangenbehartiger, dan hanteert het Kifid óók dat tarief. Heel vreemd, deze redenering, want het is nog niet eens van een Kifid procedure gekomen dus de tarieven die ze daar hanteren staan hier volkomen buiten.

Maar bovendien: ik moet (en ik ga) uiteraard de kosten van Schadecoach gewoon betalen, want die heeft er zijn werk in zitten. Werk, wat alleen maar noodzakelijk was omdat Aegon mij (en mijn tussenpersoon) keer op keer heeft willen misleiden! Als ze correct gehandeld hadden was de interventie van Schadeccoach natuurlijk niet nodig geweest, maar door hun eigen bedrog, nu wél. En vervolgens zeggen ze: ‘betaal zelf de kosten van Schadecoach maar!’

Ik vind dit een schandalige houding van een een verzekeraar, zo ben ik dus vier keer door Aegon beetgenomen: 1) met hun onterechte afwijzing over de visa-kosten, 2) met hun leugen dat de directieklacht niet nodig was, 3) met het negeren van de cessie en nu óók nog eens 4) vanwege het feit dat ik nu voor de kosten van Schadecoach moet opdraaien! En die kosten worden nu nóg meer, omdat Schadecoach uiteraard opnieuw werk heeft moeten verrichten. Hier wordt je als klant toch niet goed van!

Aegon heeft het keurmerk klantgericht verzekeren, dat houdt in -als je mag geloven dat het nog iets voorstelt- dat ze zich verplicht hebben het belang van de klant centraal te stellen. Nou, ik weet nu welk belang Aegon centraal stelt, dat is vooral het EIGEN belang; een slechte reclame Aegon!

mw. S. van Leeuwen


Volgende bericht » »

Reacties

 1. Jaap van der Gronde

  Aegon maakt er net als de andere verzekeraars een puinhoop van. Ze willen gewoon niet betalen en werpen dan van alles op om er maar onderuit te komen.
  Dan ook nog de kosten niet willen betalen ,welke vanwege hun onrechtmatig handelen ,het is een schande!
  Het zijn gewoon criminelen!

 2. Guus Beerdsen

  Als jij “dit” zegt dan zeggen zij “dat”. En als jij “dat” zegt dan zeggen zij “dit”. Het is echt ongelooflijk. Het gaat hier bij Aegon om een paar honderd euro. Bij mijn schade bij Unigarant gaat het om ruim € 200.000,-. Dan kun je wel nagaan wat er dán voor “argumenten” (trukendozen) op tafel komen. Schandelijk!!

 3. Joze

  Ja waardeloos bedrijf slecht persneel die Shara kan beter W. C poetsen of bij werk met rode lamp de hele dag doen
  Vriendje Jantje Offerman wegens valsheid in geschifte
  Bak in
  Biuten gestand politie Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.