promovendum bedriegt verzekerden


Geplaatst in: Klachten | op 20 juni 2018 | 4 reacties.


Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering bij Promovendum en ik heb daar een claim neergelegd omdat ik per ongeluk op een contactlens van mijn buurvrouw ben gestapt. Een aansprakelijkheidsverzekering heb ik voor gevallen die elk mens kunnen overkomen en bedenken: voor onhandigheden en ongelukken.
Als daarbij de spullen van een ander worden beschadigd, gaat ieder zinnig mens ervan uit dat de verzekering die schade vergoedt en je verwacht dan niet dat ze dan met smoezen komt om onder de schade, hoe klein ook, uit te komen.

Let wel: het gaat maar om 180 euro, maar zélfs bij dergelijke bedragen probeert Promovendum je kennelijk af te schepen met de drogreden dat ik niet aansprakelijk ben omdat het een ongelukkige samenloop van omstandigheden betreft. Maar als je de spullen van een ander beschadigt pleeg je een inbreuk op het gebruiksrecht van een anders eigendom, dat is dus niet anders dan een onrechtmatige daad, zoals ik inmiddels weet.

Maar Promovendum beroept zich ijskoud op artikelen uit het BW en jurisprudentie over de toepasselijkheid van een onrechtmatige daad en draait het dan zó dat ik niet aansprakelijk ben; zo kun je iedere AVP-claim wel afwijzen. Ik snap niet dat ze adverteren dat je hoger opgeleid moet zijn om je bij hen te kunnen verzekeren.

Zelfs een leek snapt dat je in mijn geval aansprakelijk bent, maar bij Promovendum doen ze liever aan “hogere juridische wijsheid”, bah! Ze moesten zich schamen daar! Bij zo’n verzekeraar ben ik snel weg, de lezers zijn gewaarschuwd; ik heb er nu spijt van dat ik destijds al mijn verzekeringen bij Promovendum heb ondergebracht, maar overweeg nu ze bij een andere verzekeraar onder te brengen. Op deze website lees ik ook nog een ander verhaal over Promovendum; ook daaruit blijkt dat dit geen betrouwbare verzekeraar is!


Volgende bericht » »

Reacties

 1. Promovendum

  Beste heer/ mevrouw,

  Bedankt voor uw bericht. Vervelend om te vernemen dat u deze ervaring met ons heeft gehad.
  Wij adviseren u om telefonisch contact op te nemen met ons om de situatie te bespreken. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer: 078 648 13 18. Wij helpen u graag.

  Groeten,
  Promovendum

 2. F. Goodarz

  Uit mijn ervaring zijn geen enkele verzekeraars betrouwbaar!

 3. Jojan O.

  De corrupte verzekeringswereld is maffia-gerelateerd. Vooral waar het gaat om grotere schaden als bijv. letselschade haalt men alles uit de kast om maar niet te hoeven uitkeren. De politiek zwijgt over deze witte boorden criminaliteit pro forma. Ik verwacht nu een aangifte van het Verbond van Verzekeraars: ( kom op Verbond! Redt je heilige reputatie) ‘Verdachte’ is Johan Offringa, genoegzaam bekend bij bepaalde verzekeraars….

 4. Heleen

  Wij waren ook jarenlang verzekerd bij Promovendum. Ik werkte toen bij de Belastingdienst en wij gingen toen met velen verzekeren bij Promovendum, Allemaal ingevuld dat wij een Hbo opleiding hadden gevolgd, wij deden dat met een knipoog, niemand had een HBO opleiding. Gewoon een Mbo. Wij waren alwel 15 jaar verzekerd bij Promovendum , zorg, twee auto’s en reis en annuleringsverzekering. Totdat onze zoon afgelopen jaar op zich zelf ging wonen en een inboedel Verzekering wilde afsluiten bij Promovendum . Hij moest een diploma overleggen van zijn Hbo , dat kon hij niet.
  Hij kon zich niet verzekeren bij Promovendum, n,a.v. Dit gebeuren heb ik Promovendum gebeld en uitgelegd dat ik jaren geleden mij had aangemeld en had ingeschreven had als Hbo er. Nu niet te geloven hoe ik toen behandeld werd. Ik werd meteen voor het blok gezet ik moest onmiddellijk mijn verzekering opzeggen met ingang van direct. Elk jaar betaalden wij 1000 euro voor de Auto’s , dan de annulering en reisverzekering en zorgverzekering. Altijd netjes betaald nooit betalingsachterstand gehad. En dan wordt er zo met je omgegaan. Ik heb meteen Achmea Beheer gebeld en al mijn verzekeringen overgezet naar hun, ik heb het uitgelegd wat mij was overkomen bij Promovendum. Schande vond menhet ook. Hoe er met een jarenlange klant werd omgegaan, Schande,Schande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.