Waar rook is, is Rooker Asssurantiën!


Geplaatst in: Klachten | op 14 juli 2012 | nog geen reacties.


Op 23 mei heb ik een klacht op deze website gezet over Rooker Assurantie in Alkmaar. Lees die voor de aardigheid (of ergernis) maar eens, want de zaak loopt al vanaf November vorig jaar. Mijn motorfiets was toen gestolen maar bij het afsluiten van de verzekering , 11 maanden eerder, heeft Rooker Assurantiën informatie niet goed doorgegeven, en nu zei de verzekeraar (Aegon) dat ze ‘uit coulance’ maar de helft van de waarde van de motorfiets wilden betalen. Ik zou dus eventjes € 4.000,00 euro schade hebben doordat Rooker niet goed had opgelet toen ik de polis bij hen afsloot. In plaats dat ze hun fout eerlijk toegaven, hulden ze zich in stilzwijgen en zeiden dat ik maar naar een rechtswinkel moest stappen. Ik spreek slecht Nederlands (ben Engelsman), dus waarschijnlijk dachten ze dat ik het er wel bij zou laten zitten.

Ik heb toen Verzekeraarklachten.nl ingeschakeld en die heeft eerst met Rooker Assurantiën contact opgenomen. Verzekeraarklachten.nl heeft in totaal wel 9 mailtjes naar Rooker Asssurantiën gestuurd. U leest het goed: negen emails! De eerste op 29 maart, de laatste eergisteren, op 12 juli. Je gelooft het niet, maar op al die negen emails  heeft Rooker (of haar directie) geen enkele reactie gegeven, ze laten domweg niets van zich horen!

Ondertussen had Verzekeraarklachten.nl  -via mail- rechtstreeks met verzekeraar Aegon contact opgenomen. De volgende dag (!) kwam er een toezegging van Aegon dat ze volledige schade gingen vergoeden, niks geen coulance. Ze gaven gewoon eerlijk toe dat er bij het afsluiten van de polis het nodige was fout gegaan. Maar denk nu niet dat ik een reactie of een excuus van Rooker Assurantiën heb gekregen, helemaal niets. Dat is waarschijnlijk de manier van communiceren bij Rooker: als ze zien dat ze niet correct hebben gehandeld steken ze gewoon hun kop in het zand en zeggen tegen de klant: loop naar pomp (rechtswinkel).

Als ik Aegon was zou ik niet meer met een dergelijke tussenpersoon willen werken, want je kijkt daardoor als klant eerst ook negatief naar de verzekeraar. Dergelijke assurantie-tussenpersonen schaden het aanzien van de verzekeringsbranche. Mensen die hun verzekering via Rooker Assurantiën hebben lopen zijn gewaarschuwd!

 

Neil Scott, Amsterdam


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.