Achmea gaat over lijken


Geplaatst in: KlachtenNieuws | op 28 april 2020 | 2 reacties.Advocaat Hammerstein heeft voor zijn in september vorig jaar overleden klant Jacob Gelt Dekker een rechtszaak gewonnen tegen Avero Achmea. Uit het hieronder bijgevoegde vonnis blijkt dat deze verzekeraar het niet schuwt om de klant een uitkering waar hij recht op heeft, met leugens te weigeren. Het blijkt dat Achmea alles, maar dan ook alles uit de kast haalt om maar niet te hoeven betalen. Mensonterend en stuitend gedrag van een verzekeraar, nota bene in omstandigheden waarin de verzekerde tijdens de procedure aan zijn ziekte overlijdt!

Verzekerde Dekker -een multi miljonair- verbleef toen in zijn vakantiehuis in Florida, had even eerder de pech dat hij zijn heup had gebroken. Als de pijn daarvan minder zou zijn, zou hem een zogeheten gen-therapeutische CAR-T-behandeling worden gegeven. De artsen schreven daarover dat Dekker daarop buitengewoon goed had gereageerd. Weliswaar een kostbare behandeling, maar Dekker was er voor verzekerd. Hij had een zorgplan Restitutie-polis. Tóch wilde Achmea niet betalen, en dat onder aanvoering van een valse reden: “de behandeling van Dekker voldoet niet aan de stand van wetenschap en praktijk” en “de effectiviteit van deze behandeling is nog onvoldoende aangetoond.” Door de afwijzende houding van Achmea was Dekker genoodzaakt maar liefst bijna 597 mille voor te schieten, want hij moest de ziekenhuis-facturen direct voldoen. Iets wat voor de meeste mensen kompleet onmogelijk zou zijn geweest, maar gelukkig was Dekker vermogend.

Achmea hield het met haar leugen tot aan de rechtszaak toe vol om bijna 6 ton op zak te houden. Je zult maar kanker hebben en bij Achmea verzekerd zijn! Let wel: Avero heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, en volgens dat Keurmerk moet een verzekeraar het belang van de klant centraal stellen. Deze zaak blijkt het zoveelste bewijs dat het keurmerk totaal niets inhoudt, wij weten het al jaren.

De rechtbank Den Haag maakte gehakt van ALLE argumenten van Achmea en oordeelde dat de behandeling wel degelijk voldoet aan de stand van de wetenschap en de praktijk. “Het betreft zorg zoals de beroepsgroep die pleegt te bieden” en bovendien was Dekker „redelijkerwijs op de behandeling aangewezen.”
Een simpele gedachtengang, waar geen woord Frans bij is, en Martin Buijsen, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Erasmus Universiteit zegt dan ook over deze kwestie: „dit vonnis is niet nieuw. Het Europese hof heeft daar twintig jaar geleden al een uitspraak over gedaan.”

Nota bene, het is dus allang bekend dat buitenlandse hulp vergoed dient te worden, maar Achmea doet alsof ze gek is!
Triest dat een verzekeraar zo lang doorgaat met traineren en dat de klant zélf het succes wat zijn advocaat heeft geboekt, niet meer heeft mogen meemaken. Het wordt wel vaker gezegd over verzekeraars, en nu blijkt het wederom: ze gaan soms over lijken!  


Volgende bericht » »

Reacties

  1. J. van Delden

    Ik hoopte dat de kop van het artikel overdreven zou zijn, althans dat er uit het verslag en vonnis iets van empathie of een aanknopingspunt zou blijken wat Achmea/Avero/Zilveren Kruis bezielde om zo’n bedrag in te houden in zo’n situatie. De onomstotelijke feiten bewezen echter maar één ding: Achmea maakt een economische afweging en negeert de eventuele dodelijke consequenties. Griezelig.

  2. Johan O.

    Het is niet zonder reden dat relatief gezien de meeste klachten over direct writers als Centraal Beheer en Achmea gaan.
    De tactiek van vooral direct writers als Centraal Beheer en Achmea is als volgt. Kleinere schaden worden over het algemeen extreem snel uitgekeerd ( en dat gaat op verjaardagsfeestjes en in de kroeg snel rond) Maar owee, als je met een forse schade, zoals hierboven omschreven aan komt. Dan blijft de hand op de knip en ontkent men willens wetens dat eenn geen sprake is van dekking of aansprakelijkheid. Fijn te lezen dat Achmea hier door het stof heeft moeten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.