Reaal onbetrouwbaar en onrechtmatig bezig


Geplaatst in: Klachten | op 5 november 2018 | nog geen reacties.


Ik heb een ellenlange procedure moeten voeren om een claim op mijn opstalverzekering door Reaal vergoed te krijgen. Eerst was de schade niet gedekt omdat het geen onvoorziene schade zou zijn, toen werd contra-expertise geweigerd. Toen de zaak eindelijk bij het Kifid lag was ik door het traineren van Reaal al een jaar verder.

Maar bij het Kifid kon de directie van Reaal ineens wél toegeven: ‘Om uit de patstelling te geraken stel ik voor een opdracht te verstrekken aan een arbiter. Diens rapport dient dan te worden gezien als definitieve vaststelling van de schade’, zo schreef de directeur van Reaal.

Je zou denken: als dan het bindende rapport op tafel ligt, wordt dat (het is immers niet voor niets BINDEND) netjes door Reaal overgenomen en dan wordt het schadebedrag wel door hen betaald. Maar niks hoor, geholpen met subtiele suggesties van de secretaris van het Kifid probeerde Reaal opnieuw op het bindend rapport af te dingen. Ze hadden nu, wat een doodzonde is voor een verzekeraar, een nieuwe reden voor afwijzing verzonnen, door te zeggen dat de (dak)schade -terwijl het nota bene om een terras ging!- gedeeltelijk niet verzekerd was.
Dus eerst roepen dat beide partijen zich eraan moeten houden, maar als puntje bij paaltje komt tóch weer proberen er onder uit te komen! Uiteindelijk en alleen door de deskundigheid van Schadecoach,hebben de de hele schade betaald, maar ze horen volgens de wet natuurlijk óók de wettelijke rente te betalen.

Wat denk je: mijn Schadecoach heeft hen daarop diverse keren gewezen, maar ze reageren daar gewoon niet op! De wet zegt ondubbelzinnig dat ze die rente verschuldigd zijn, maar Reaal kijkt domweg de andere kant op en gaat nergens op in. Ben je dan crimineel of niet!!??

In het bindende rapport staat ook dat de buitengerechtelijke kosten vergoed moeten worden, óók die kosten die pas bekend zullen worden als de hele procedure ten einde zou zijn. Natuurlijk zijn die door het traineren en tegenwerken van Reaal fors geworden, maar dat is hun eigen schuld. Maar ook daarvan wil Reaal niets weten. Terwijl ik tijdens de hele procedure, tijdens de schadeclaim bij de verzekeraar, plus tijdens de Kifidprocedure (en ook nu nog) werd en wordt bijgestaan door de Schadecoach, beweert Reaal ijskoud dat die kosten niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat ik de klacht bij het Kifid op persoonlijke titel heb gedaan. De wet zegt in 6:96 BW heel wat anders, maar reaal heeft daar lak aan.

Tijdens de Kifidprocedure heeft Reaal zelf een bindende rapportage voorgesteld. Je kiest daarvoor om te voorkomen dat partijen naar de rechter zouden moeten. Maar omdat Reaal zich voortdurend niet aan haar eigen afspraken houdt moet ik nou ALSNOG naar de rechter!

Liegen en bedriegen om maar niet te hoeven betalen bij deze boevenmaatschappij, de lezer is gewaarschuwd! Jarenlang houden ze je aan het lijntje en kijken ze of je het erbij laat zitten!

Ik las een uitspraak van de directeur van Reaal, op hun eigen website,  hou je vast: “Ik vind schade een prachtig vak. Als er een voorval is, kun je namelijk direct mensen helpen en de klant de toegevoegde waarde van een verzekering laten zien.” Waarschijnlijk is dit de grootste leugen uit haar carriere!

Ik mag toch aannemen dat het geen oliedomme dame is, deze directeur, maar zou zo’n vrouw zichzelf nog serieus nemen??

M.W. van B.


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.