Blogopmaak

Grote nederlaag Achmea

jun. 04, 2020

Met onrechtmatige Nivre-eis heeft Achmea haar verzekerden jarenlang bewust voorgelogen! 

Eergisteren heeft het Gerechtshof Den Haag een uitspraak gedaan waar veel contra experts jaren op hebben gewacht en waar onze website drie jaar  geleden  al in de digitale Telegraaf berichtte. Het betreft de door Achmea in haar voorwaarden opgenomen eis die zou moeten gelden als een verzekerde een contra-expert wil inschakelen. Volgens Achmea -met haar merken Interpolis, Avéro, Centraal Beheer, Inshared, Hema en FBTO- moet in voorkomende gevallen de contra expert dan bij het Nivre zijn aangesloten, of bij een soortgelijke organisatie. Kiest een verzekerde een expert die niet bij het Nivre is aangesloten, dan worden diens kosten niet door Achmea vergoed. Ook andere verzekeraars stellen deze eis in hun voorwaarden, zo viel ook al in de Telegraaf column uit 2017 te lezen.

Bij haar uitleg daarvoor schroomde Achmea niet om haar verzekerden voor te liegen dat Nivre experts integer, deskundig en betrouwbaar zijn, en om die reden zou de Nivre-eis in het voordeel van de verzekerde zijn.

Wat Achmea haar verzekerden schijnheilig genoeg niet  vertelde, is dat er in het Nivre-bestuur werknemers van Achmea zitting hebben en dat vanuit de structuur en de (praktische) werkwijze van het Nivre, van onpartijdigheid en onafhankelijkheid totaal geen sprake kan zijn. 
Het Nivre is door verzekeraars opgericht en de eisen en reglementen van het Nivre zijn opgesteld door verzekeraars, waardoor de verzekerde bij het vaststellen van een schade organisatorisch en praktisch al met 2-0 achter staat op de verzekeraar.

Hoewel Achmea herhaaldelijk en vanuit diverse hoeken op het onrechtmatige van deze Nivre eis is gewezen, heeft ze de zaken willens en wetens zó gelaten, bewust afwachtend of er iemand zou zijn die de zaak aan de rechter zou voorleggen. Dit tekent de kwade trouw van deze verzekeraar.
De uitspraak van het Hof impliceert dat Achmea -en ook andere verzekeraars- de eis vanaf heden niet meer mogen toepassen. Dit is geheel in lijn met een advies van de Consumentenbond, om bij schades vooral geen eigen expert te kiezen die banden met verzekeraars heeft.

In diverse andere berichten op deze website wordt de werkwijze van Achmea aan de kaak gesteld, de lezer is gewaarschuwd voor de maffiapraktijken van deze verzekeraar! Als u een verzekering wilt, neem die dan bij voorkeur bij een maatschappij die met tussenpersonen (financieel adviseurs) werkt, dus zeker niet bij de bovengenoemde merken. De reden daarvoor is duidelijk: u staat bij schade als leek altijd alleen en zonder steun in de rug tegenover een deskundige en sluwe verzekeraar, wiens enige belang het is om schades niet of zo laag mogelijk uit te keren.

16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
22 okt., 2023
Bedrog vlak voor de rechtszitting toegegeven
30 sep., 2023
Leugens en bedrog door expert en verzekeraar
21 aug., 2023
Opgepast voor deze discriminatieclub!
16 aug., 2023
Volmacht van ASR rommelt maar wat aan, over ruggen verzekerden
Meer posts
Share by: