Politieaangifte niet nodig bij schadeclaim


Geplaatst in: Nieuws | op 12 maart 2019 | nog geen reacties.


Als je om een bepaalde reden geen aangifte bij de politie hebt gedaan mag een verzekeraar een schadeclaim niet zomaar afwijzen omdat er nu eenmaal in de polisvoorwaarden staat dat je dat altijd moet doen. Zo oordeelt het Kifid in uitspraak nummer 40 van dit jaar.

Tijdens een strandvakantie verloor een vrouw een dure ring van € 3.195,00. De vrouw en haar familie hebben nog driftig gezocht in het zand, maar de ring bleef foetsie. Ze hebben het verlies bij het hotel doorgegeven maar ze deden geen aangifte bij de politie. Vervolgens zei de verzekeraar dat de vrouw niets uitgekeerd kreeg omdat er geen aangifte was gedaan.

Het Kifid vond dat niet zo’n ramp en was van mening dat de verzekeraar moest aantonen dat er tegen haar belang was gehandeld door geen aangifte te doen. In dit dossier had de verzekeraar niets aangetoond, maar zich alleen maar beroepen op de letter van de polisvoorwaarden. De vrouw kreeg daarom de schade toegewezen met aftrek eigen risico, € 500,00.

Er was ook een handtas van € 1.395,00 gestolen, maar omdat die tas een paar minuten zonder goed toezicht was achtergelaten en de eigenaresse de diefstal pas een uur later in de gaten kreeg is die schade niet vergoed, en dat vond het Kifid terecht.

Dit toont maar weer aan dat de polisvoorwaarden van een (reis)verzekering lang niet altijd geheel doorslaggevend zijn, hoewel de verzekeraar u dat natuurlijk graag wil doen geloven.

Als u een schadeclaim heeft gehad die door de verzekeraar is afgewezen, dan loont het altijd de moeite om uw dossier gratis aan ons voor te leggen. U ontvangt al binnen enkele uren een kosteloze beoordeling!


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verstuur een bericht

Sorry! We zijn momenteel niet aanwezig, laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
Beschrijving
Start chat

Heeft u een vraag? Bespaar tijd, stel uw vraag direct online!

Vul het formulier hieronder in voordat u de chat begint.

Naam
* E-mail
* Onderwerp
Chat nu hier met ons

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?