Blogopmaak

Politieaangifte niet nodig bij schadeclaim

mrt. 12, 2019

Als je om een bepaalde reden geen aangifte bij de politie hebt gedaan mag een verzekeraar een schadeclaim niet zomaar afwijzen omdat er nu eenmaal in de polisvoorwaarden staat dat je dat altijd moet doen. Zo oordeelt het Kifid in uitspraak nummer 40 van dit jaar.

Tijdens een strandvakantie verloor een vrouw een dure ring van € 3.195,00. De vrouw en haar familie hebben nog driftig gezocht in het zand, maar de ring bleef foetsie. Ze hebben het verlies bij het hotel doorgegeven maar ze deden geen aangifte bij de politie. Vervolgens zei de verzekeraar dat de vrouw niets uitgekeerd kreeg omdat er geen aangifte was gedaan.

Het Kifid vond dat niet zo’n ramp en was van mening dat de verzekeraar moest aantonen dat er tegen haar belang was gehandeld door geen aangifte te doen. In dit dossier had de verzekeraar niets aangetoond, maar zich alleen maar beroepen op de letter van de polisvoorwaarden. De vrouw kreeg daarom de schade toegewezen met aftrek eigen risico, € 500,00.

Er was ook een handtas van € 1.395,00 gestolen, maar omdat die tas een paar minuten zonder goed toezicht was achtergelaten en de eigenaresse de diefstal pas een uur later in de gaten kreeg is die schade niet vergoed, en dat vond het Kifid terecht.

Dit toont maar weer aan dat de polisvoorwaarden van een (reis)verzekering lang niet altijd geheel doorslaggevend zijn, hoewel de verzekeraar u dat natuurlijk graag wil doen geloven.

Als u een schadeclaim heeft gehad die door de verzekeraar is afgewezen, dan loont het altijd de moeite om uw dossier gratis aan ons voor te leggen. U ontvangt al binnen enkele uren een kosteloze beoordeling!

08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
22 okt., 2023
Bedrog vlak voor de rechtszitting toegegeven
30 sep., 2023
Leugens en bedrog door expert en verzekeraar
21 aug., 2023
Opgepast voor deze discriminatieclub!
16 aug., 2023
Volmacht van ASR rommelt maar wat aan, over ruggen verzekerden
12 aug., 2023
Liegen over reactietermijnen, dreigen met rechtszaak nodig voor er reactie komt.
Meer posts
Share by: