Portugese verzekeraars niet beter dan Nederlandse


Geplaatst in: Nieuws | op 2 augustus 2019 | nog geen reacties.


Al geruime tijd doen geruchten en berichten de ronde dat verzekeraars er kartelvorming op na houden. Vooral als het gaat om zorgverzekeraars en om autoverzekeraars. Google is wat dat betreft een betrouwbare berichtenbron.

Gisteren verscheen op de site van persbureau Reuters het bericht dat de Portugese mededingingsautoriteit, de Autoridade da Concorrência, vier verzekeraars een boete opgelegd heeft van in totaal 54 miljoen euro, voor heimelijke kartelvorming. De verzekeraars verdeelden de zakelijke markt in de jaren 2014, 2015, 2016 en 2017. Dit werd bekend toen een vijfde verzekeraar de wanpraktijken had gemeld bij de mededingingsautoriteit.

Zurich Insurance en verzekeraar Lusitania moest het meeste betalen. Twee andere verzekeraars, Fidelidade en Multicare, kregen een lagere boete omdat ze bij het onderzoek hadden geholpen. Seguradoras Unidas kreeg helemaal geen boete omdat het de zaak had aangegeven.

Verzekeraars hebben in Nederland een gedragscode waarin ze zich hebben verplicht om geen activiteiten te ontwikkelen die wettelijk verboden zijn. Of dergelijke gedragscodes ook in Portugal bestaan is niet bekend. Maar het lijkt erop dat verzekeraars in alle Europese landen op elkaar lijken: het centraal stellen van het klantbelang is slechts een naïeve reclameleus.


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.