Kifid laakt chaos Promovendum


Geplaatst in: Nieuws | op 10 september 2020 | nog geen reacties.


Gisteren heeft het Kifid in een uitspraak over een opstalschade het verwarrende optreden van Promovendum zeer ongewenst genoemd. In de uitspraak “is de wijze waarop Tussenpersoon en Gevolmachtigde zich naar Consument hebben gepresenteerd, naar het oordeel van de Geschillencommissie onduidelijk, en de Commissie begrijpt dat hierdoor bij Consument verwarring is ontstaan. Het een en ander is versterkt, doordat in de e-mails die Tussenpersoon en Gevolmachtigde hebben verstuurd wel verschillende briefhoofden worden gebruikt, maar deze brieven worden ondertekend door een en dezelfde persoon. De Commissie vindt dit zeer onwenselijk.”

Uit de tekst van de uitspraak blijkt ook dat er gerommeld wordt met de diverse entiteiten van het Centraal Administratie Kantoor en National Academic.

“Uit de informatie in het register van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat zowel Tussenpersoon als Gevolmachtigde handelsnamen zijn van één en dezelfde B.V.” (Het Centraal Administratie Kantoor Dordrecht B.V.)

” Gedurende de afhandeling van de schade heeft Consument contact gehad met Tussenpersoon en met Gevolmachtigde. Dit contact heeft met verschillende personen plaatsgevonden. Het is de Commissie opgevallen dat in het dossier een e-mailbericht van Gevolmachtigde zit dat ziet op een oude autoschade van Consument. Dit e- mailbericht is ondertekend door [naam medewerker] als ‘Specialist schaderegeling’ van Gevolmachtigde. In het dossier zit nog een e-mailbericht van [naam medewerker] als ‘Specialist schaderegeling’. Dit bericht gaat over de waterschade van Consument. Dit e- mailbericht is echter verstuurd van een adres van Tussenpersoon. Uit deze e- mailberichten lijkt te volgen dat [naam medewerker] zowel werkzaam is bij Gevolmachtigde als bij Tussenpersoon.”

Promovendum, National Academic en Academica zijn handelsnamen van één kantoor wat zich dus tegelijkertijd als verzekeraar en als tussenpersoon uitgeeft, nét hoe het haar uitkomt.

Geen van deze entiteiten zijn aangemeld bij het Verbond van Verzekeraars, dus er gelden zoals dat voor andere verzekeraars wél van toepassing is, geen verplichte regels van zelfregulering voor deze bedrijven. Daarmee kan de consument dus nergens op terugvallen, hetgeen zorgwekkend is.

Meer informatie over Promovendum, National Academic is te vinden als de betreffende namen worden ingetoetst in de zoekopdracht, rechts van dit bericht.


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.