Reisverzekering: meer service gewenst

sep. 13, 2013
Op nu.nl werd gemeld dat mensen met een reisverzekering méér verlangen dan alleen maar vergoedingen als ze onderweg problemen krijgen.
”Mensen willen niet alleen maar vergoedingen, maar ook vooral geholpen worden bij allerhande zaken en niet alleen in noodgevallen’’, zegt woordvoerster Audrey Denkelaar van reisverzekeraar en alarmcentrale Allianz Global Assistance.

Het werd deze zomer nog maar weer eens duidelijk: een reiziger belt de alarmcentrale in Amsterdam met het verzoek een vervangende auto te regelen omdat de airco kapot is. Weer een andere reiziger vraagt of de achterbank worden schoongemaakt omdat de kleine heeft gespuugd.


Het zijn niet direct de zaken die vallen binnen de pechhulp- of reisverzekering maar het toont wel de behoefte aan naar die extra services. Dat ziet Denkelaar vooral bij de vestigingen in andere landen waar Allianz Global Assistance actief is.

”Zo ver gaat het in Europa niet, maar zo is er in Polen bijvoorbeeld wel de mogelijkheid je in te dekken tegen slecht weer tijdens de wintersportvakantie’’, aldus Denkelaar. Zij wijst erop dat steeds meer mensen – ook in Nederland – niet alleen meer ‘ontzorgd’ willen worden tijdens hun reis of verblijf, maar ook met betrekking tot hun thuissituatie op dat moment.

Daarom bestaan er in andere landen ook verzekeringen tegen waterlekkage in je huis of tegen inbraak en elektriciteitsproblemen. In Nederland hoopt Allianz Global Assistance binnenkort op deze trend in te spelen.

 

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: