U heeft recht op deskundige bijstand bij een schade, op kosten van de verzekeraar!

jun. 08, 2011

Over het algemeen is de verzekerde, als hij een schade heeft te melden aan zijn verzekeringsmaatschappij, niet bekend met het feit dat hij recht heeft op deskundige bijstand.

Men zou zeggen: moet je daarom deskundige bijstand hebben? Een schade is toch een schade? Je kunt toch gewoon zeggen wat er is beschadigd, wat er is gestolen, wat er is vermist, en dergelijke? De praktijk is meestal niet zo simpel als het in eerste instantie lijkt.

Een deskundige uit de verzekeringsbranche, een expert of een schaderegelaar, heeft hiervoor een opleiding gevolgd en heeft dagelijks niets anders dan met schades te maken en hij weet daardoor nu eenmaal veel meer dan een leek. De deskundige kijkt daarom ook verder dan zijn neus lang is en hij houdt ook rekening met bijkomende of nevenkosten, met (indirecte) gevolgkosten. Hij is veel beter op de hoogte met de rechten van de gedupeerde, en als hij voor die verzekerde optreedt, zal hij de rechten ten voordele van de verzekerde doen gelden tegenover de verzekeringsmaatschappij. Hij weet ook dat hij, als hij goed vakwerk levert, zijn kosten kan neerleggen bij de verzekeringsmaatschappij. De verzekerde, de gedupeerde consument plukt daar de vruchten van, want in de eerste plaats hoeft hij zich niet met het claimen van de schade bezig te houden, en in de tweede plaats ontvangt hij een hogere schadevergoeding.

Een willekeurig voorbeeld kan zijn dat een schade waarbij er een strijkbout op de grond is gevallen de vloerbedekking heeft beschadigd. Als u als leek de schade claimt, heeft u het waarschijnlijk alleen over het beschadigde gedeelte van de vloerbedekking. Maar als u in aangrenzende vertrekken dezelfde vloerbedekking heeft en de oorspronkelijke vloerbedekking is niet meer te leveren, heeft u ook recht op vervanging van de overige vloerbedekking. En ook recht op de afvoer en verwijdering hiervan. En op eventuele vervanging van plinten, als die bij het verwijderen van de vloerbedekking beschadigd mocht raken.

U begrijpt dat een dergelijke schade met een paar honderd euro te zijn benoemd, ineens kan oplopen tot een bedrag van een paar duizend euro. Hoe kan dat? Gewoon omdat u het niet wist!

Het is daarom altijd nuttig en in uw eigen belang om bij schade de hulp een deskundige in te roepen die weet wat wel en niet geclaimd kan worden. U voorkomt daarmee ook dat u, als u zelf al iets te gretig zou willen claimen, door de verzekerde als fraudeur kan worden weggezet.

 

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: