Unigarant geeft puinhoop met Roydata publiekelijk toe.

apr. 11, 2013

Eergisteren gaf Unigarant verzekeringen de puinhoop bij het Roydata-systeem openlijk toe op haar infomatie website ‘Salesgarant’. Deze website is echter alleen toegankelijk voor een eigen kring van tussenpersonen, vandaar dat het bericht hieronder is weergegeven.

Het bewuste artikel in de Telegraaf werd door Verzekeringsklachten.nl aangeboden, vervolgens besteedde ‘Kassa’ aandacht hieraan. Het is een goede zaak dat er nu eindelijk een bezem gaat door dit voor consumenten nadelige systeem. Dit had natuurlijk al jaren eerder moeten gebeuren, sterker nog: het systeem had er nooit mogen komen! Het is sinds 2007 toegepast en de reden is duidelijk: in het belang van de verzekeraar zorgde het systeem ervoor dat een overstap naar een andere maatschappij moeilijk werd gemaakt.

In de uitzending van Kassa werd weer eens duidelijk waar verzekeraars goed in zijn: het optrekken van rookgordijnen, waarmee men de consument wil doen geloven dat verzekeraars voortdurend bezig zijn om  in het klantbelang te denken. Het Verbond van verzekeraars deelde desgevraagd mede dat er pas volgend jaar een ander systeem wordt ingevoerd. Je kunt immers moeilijk zeggen dat je jarenlang klanten hebt benadeeld en dat je er daarom direct mee stopt…….

Kassa van 6 april

09 april 2013

Graag informeren we u nader over de case die op 6 april in Kassa werd behandeld en waarbij Unigarant werd genoemd.

Aanleiding
Op 22 maart 2013 publiceerde de Telegraaf een artikel ‘Verzekeraarsbedrog met Roy Data systeem’. Aanleiding was een aantal  klachten over ‘verdwenen’ schadevrije jaren. In de uitzending van 6 april sprong Kassa op dit onderwerp in. Eén van de behandelde voorbeelden betrof een klant van Unigarant.

‘Case’ van de heer Vos
Gegevens over de situatie rondom de betreffende klant, de heer Vos:

  • Bij aanvang van de Unigarant verzekering stonden geen schadevrije jaren in Roy Data. Omdat de heer Vos een verklaring van de leasemaatschappij had met 7 schadevrije jaren, heeft Unigarant uit coulance op basis van de leaseverklaring 7 zogenaamde ‘commerciële treden’ toegekend.
  • De heer Vos sloot de verzekering zonder bemiddeling van een tussenpersoon, maar koos zelf voor Unigarant.
  • Unigarant heeft ieder jaar op het polisblad het aantal schadevrije jaren gemeld.
  • Unigarant heeft bij het royement van de heer Vos uitgebreid persoonlijk contact met hem gehad.
  • Unigarant heeft alle informatie bij Kassa aangeleverd, maar dit is helaas niet meegenomen in de uitzending. Wij zijn van mening transparant over deze situatie naar de heer Vos te zijn geweest, zowel bij het aangaan als bij het royeren van de verzekering.

Verbond in uitzending namens alle verzekeraars
Het verdwijnen van schadevrije jaren zonder dat de klant schade heeft gehad of het aantal jaren dat niet overeenkomt met het aantal in Roy Data, is een algemeen probleem bij alle verzekeraars. Daarom was het Verbond van Verzekeraars vertegenwoordigd in de uitzending.

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: