Vidi haaks op Gedragscode

aug. 02, 2015

Voor een inbraak ben ik bij ASR verzekerd en die heeft als expert Vidi expertise ingeschakeld. Ik heb toen ook een eigen expert in de arm genomen, de Schadecoach. Deze twee experts maken dan samen een ‘akte van benoeming experts’ op, waar ook de naam van een arbiter in moet worden genoemd voor het geval als de beide heren er bij het schadebedrag niet uitkomen. Dus mijn Schadecoach stelt daarom aan de expert van Vidi drie expertise-kantoren voor. Vervolgens schrijft de expert van Vidi letterlijk terug dat hij de akte van benoeming z.s.m. zal opmaken en dat hij UITERAARD geen enkel bezwaar heeft tegen de voorgestelde personen. Ik denk dus: o.k., dat komt wel goed, ik zie de akte wel verschijnen; ik moet hem als klant immers ondertekenen.

Er komt inderdaad een mailtje van deVidi-expert, maar niet met de toegezegde akte van benoeming, maar met de mededeling dat hij in zijn eerdere mail aangegeven heeft akkoord te gaan met één van de door u voorgestelde personen en dat hij daar in opdracht van zijn manager op terugkomt. Ze zouden slechte ervaringen met die bureaus hebben.

Toen ik dat las was ik met stomheid geslagen. Eérst iets zwart op wit toezeggen, maar daar later ijskoud op terugkomen! Ik ga daar uiteraard niet mee akkoord, en ik zal ook een klacht indienen bij de opdrachtgever van Vidi, ASR.

Ik wist niet dat die bestond, maar ik heb voor het eerst nu ook de Gedragscode voor Expertiseorganisaties gelezen. Daar staat in dat een expert helder moet communiceren en integer moet zijn. Daar heeft deze Vidi-expert dus gewoon lak aan!

Op de website van Vidi staat dat vertrouwen één van hun kernwaarden is, maar het wekt bij niemand veel vertrouwen als mensen eerst iets zeggen en daar dezelfde dag al weer op terugkomen. Als je op Vidi googelt wordt je trouwens ook niet vrolijk: alleen maar negatieve klantervaringen!

Rico Den Hartog  – Dorst

 

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: