Misleiding bij Promovendum


Geplaatst in: Klachten | op 13 juli 2020 | nog geen reacties.


Ik heb al jaren een opstalverzekering bij Promovendum, ik heb nooit wat op mijn polis geclaimd bij hen. De verzekering die ik heb wordt een woonhuis all-risk polis genoemd, en dan ga je er van uit dat je toch behoorlijk goed verzekerd zou moeten zijn: all risk, alle risico’s. 

Afgelopen mei zat ik ‘s-avonds in de woonkamer, toen ineens, onder luid gekraak en geknal, de tegelvloer naar boven was gekomen. Ineens lagen de tegels los en over elkaar heen, zo zag ik later, tenminste. We dachten eerst nog even aan een aardbeving, maar dat bleek niet zo te zijn gelukkig. Ik heb toen Promovendum gebeld, en vervolgens kwam er een expert naar de schade kijken. Iemand van Nederlof en Partner, en Promovendum hoort tot diens vaste klanten, daar ben ik inmiddels achter. Het is een expertisekantoor wat voornamelijk voor verzekeringsmaatschappijen werkt, maar ze noemen zich ondanks die overduidelijke economische afhankelijkheid, ‘onafhankelijk’.

Eigenlijk moet je dan al gewaarschuwd zijn, maar ik ben leek als het om schades gaat, zoals zovelen. Je gaat er in je argeloosheid van uit dat je schade eerlijk wordt beoordeeld, maar inmiddels heb ik eens even verder gekeken, nu ik een afwijzende brief van Promovendum kreeg: de schade was niet gedekt, want de schade was niet plotseling, maar geleidelijk aan ontstaan.

Ik heb toen meteen een protestbrief geschreven, maar daar kreeg ik geen reactie op. Toen maar eens gebeld, en daarbij kreeg ik te horen dat het druk bij hen was, maar sowieso was de schade niet gedekt dus daar bleven ze bij, er zou niks veranderen. Ik zou nog wel per mail van ze horen. Fijn als je eerst met schade wordt opgescheept en dat je verzekering je vervolgens kompleet in de kou laat staan! Wél premies incasseren, maar als het op schade vergoeden aankomt, je klanten met een kluitje in het riet sturen. 

Mijn schade is aantoonbaar en duidelijk plotseling ontstaan, geheel onverwacht, want de vloer lag er al jaren in, nooit problemen gehad. Maar nu maakt Promovendum ervan dat het een geleidelijk ontstane schade was, door krimp en uitzetting als gevolg van temperatuurwisselingen. In de polisvoorwaarden staan zeker wel situaties die van dekking worden uitgesloten, maar evident NIET schades die door temperatuurverschillen ontstaan. Ik voel me dus zwaar genomen. Ik heb op internet, en zeker niet alleen op deze website, al meer negatieve berichten over Promovendum gelezen, en het is natuurlijk jammer dat je daar pas achterkomt als je zelf een schade hebt.

Als ik op sommige berichten lees hoe ze daar met hun klanten omgaan, dan is dat op het criminele af. Je wordt gewoon bedrogen, een ander woord kan ik er niet bij bedenken. Ik waarschuw iedereen voor deze club!
Ik ga in elk geval naar een verzekeringsmaatschappij op zoek die betrouwbaarder is, dan maar liever meer premie betalen, maar dan betaal je tenminste niet voor niets. Ze schermen bij Promovendum met goedkope premies, maar het goedkope betaal je vervolgens wel zelf, want bij een schade doen ze er van alles aan om niet te hoeven uitkeren. Je bent dus duur uit bij het goedkope Promovendum, laat dit een les zijn voor de lezer!

C. Groot – Apeldoorn


Volgende bericht » »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verzekeraarklachten.nl - Kompas in verzekeringsland.