Schade altijd schriftelijk melden.

sep. 16, 2012

Het komt maar al te vaak voor dat verzekerden als zij hun schade telefonisch hebben gemeld van hun verzekeraar te horen krijgen dat hun schade niet gedekt is. De verzekerde, doorgaans een ondeskundige, is dan zwaar teleurgesteld, maar denkt desondanks tóch vaak dat verzekeraarwel gelijk zal hebben en laat het er vaak bij zitten. Om die reden ontvangen verzekeraars schademeldingen het liefst (eerst) telefonisch. Sommige verzekeraars hebben hun website zo ingericht dat verzekerden alleen maar telefonisch schade aan kunnen melden. Mocht de verzekerde denken dat het ‘slechts een telefoongesprekje’ was: van iedere telefonische melding wordt een nauwkeurige notitie gemaakt waarbij vooral de door u beschreven toedracht expliciet wordt opgetekend. Mocht de verzekerde er dan later -telefonisch of schriftelijk-  nog op terug komen, dan wordt die notitie er beslist bijgehaald. En als de schadetoedracht dan -enigszins- anders wordt beschreven is dat vaak een reden om u als onbetrouwbaar persoon te bestempelen en vervolgens niet meer tot afwikkeling van de claim over te gaan.

In ieder geval is het uitsluitend mondeling afwijzen van een schade niet voldoende, de verzekeraar moet schriftelijk zijn standpunt kenbaar maken.

Meldt daarom nooit een schade telefonisch maar altijd schriftelijk, en als het een grotere schade betreft is het zelfs verstandiger om nog niet eens zélf de schade te melden maar een echte onafhankelijke en objectieve deskundige zoals Schadecoach.com in te schakelen. Dan wordt er van meet af aan het juiste traject bewandeld waarbij u zélf de regie houdt en niet vanwege onervarenheid kunt worden benadeeld. De praktijk leert dat bij een grotere schade het vaak voorkomt dat verzekerden minder krijgen uitgekeerd dan waar ze recht op hebben. Soms hebben verzekerden dan óók nog het idee dat ze netjes zijn behandeld, omdat ze niet beter weten.

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: