Vakantie: Nederland let op uw reisverzekerings-saeck

jun. 30, 2012

Aan het begin van het vakantieseizoen een klemmend advies om niet alleen de vakantie voor te bereiden, maar ook eens te kijken welke reisverzekering u hebt afgesloten.

Er zit veel verschil in de polisvoorwaarden van reisverzekeringen die door de verzekeraars worden aangeboden en het is ronduit onverstandig om aan te nemen dat het wel goed zal zitten ingeval van een reisschade. Neem er de tijd voor om  er achter te komen hoe goed of hoe slecht u verzekerd bent en lees de polisvoorwaarden eens aandachtig door. Dan komt u tot de ontdekking dat u veel minder goed en volledig verzekerd bent dan u aanvankelijk dacht. Veel zaken zijn uitgesloten en kennen een maximaal verzekerd bedrag. Vaak is dat bij lange na niet toereikend voor de aanschaf van vervangende goederen.

Overkomt u iets waarvoor u een claim op uw reisverzekering moet gaan doen, bedenk dan dat verzekeraars een claim op een reisverzekering bijzonder kritisch zullen bekijken. Overdrijf dus nooit en bedenk dat u omtrent geclaimde goederen nadere informatie -door de verzekeraar- kan worden gevraagd. Het komt geregeld voor dat verzekeraars een extern bureau inschakelen om de schadeclaim te onderzoeken. In dat geval bezoekt de onderzoeker de winkel waar u de goederen -ooit- heeft aangekocht en in veel gevallen komt de onderzoeker dan ook bij u thuis om naar uw persoonlijke situatie te informeren en de omstandigheden te onderzoeken waarin u de reisschade is overkomen. Als er een onderzoeker bij u thuis komt is dat meestal omdat de verzekeraar de zaak niet vertrouwd. Anders gezegd:  er is dan een vermoeden van fraude of zijn er een aantal dingen ‘nog niet duidelijk’.  De medewerker van het onderzoeksbureau komt dan bij u op bezoek en presenteert zich als uiterst begrijpend,  vriendelijk, benadrukkend dat uw belang voorop staat. Maar ondertussen is hij bezig het gesprek een bepaalde kant op te sturen. Hij zet dit vervolgens in een verklaring en zal u vragen om na doorlezing uw handtekening te zetten.Waarom zou u dat niet doen, u heeft toch niets te verbergen? Het is toch de waarheid? U maakt zich zelf toch verdacht als u uw eigen verklaring niet wilt ondertekenen?

Wat onderbelicht is, is dat van alle informatie die u hebt gegeven tijdens het gesprek in de verklaring een samenvatting wordt gegeven, waardoor de informatie een heel andere lading kan krijgen. U heeft dit zelf niet meteen in de gaten omdat u alles wat gezegd is nog in uw hoofd heeft zitten. Maar als een rechter het rapport bijvoorbeeld drie jaar na dato onder ogen krijgt, dan kunt u op dat moment de schijn tegen krijgen. De bedoeling van uw handtekening is dat de maatschappij het (vaak manipulatief) gestelde in de verklaring op zo’n moment niet meer hoeft te bewijzen. Ze gebruiken uw verklaring (doch zonder het onbewijsbare van het hele gesprek zelf)  in hun voordeel en u kunt niet (meer) bewijzen dat het niet juist is weergegeven. Uw handtekening staat er immers onder?
Vandaar deze waarschuwing. Als dit u overkomt, zet dan NOOIT uw handtekening. Men zal zeggen dat u toch zeker niets te verbergen heeft, maar wij hebben te vaak gezien dat uw handtekening tegen u wordt gebruikt. U bent het trouwens totaal niet verplicht. Dus   schakel onmiddellijk een eigen deskundige in  het gesprek te begeleiden.  Meldt het aan Verzekeraarklachten.nl als u dit is of nog beter, gaat overkomen.

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: