Winstexplosie zorgverzekeraars ten gunste van de klant?

sep. 25, 2012

De winst die zorgverzekeraars dit jaar maken, zal “bijna onmaatschappelijk hoog” zijn. Dat zei Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW in het  Radio 1 Journaal. Oorzaak van de winstexplosie is dat de kosten van de prijzen voor geneesmiddelen sterk zijn gedaald. “Die ontwikkeling zal zich in 2013 versterkt doorzetten”, verwacht Oomen. DSW geeft dit voordeel door aan de klanten, waardoor de  premie voor volgend jaar  gelijk blijft. Wel stijgen het eigen risico en aanvullende premies.

Dit bericht is naar onze mening tekenend voor de handelwijze van verzekeraars. In tijden van crisis hebben zorgverzekeraars een winstexplosie, maar het enige voordeel dat de consument daarvan heeft is dat de premies gelijk blijven. Dit doet denken aan een grapje wat Toon Hermans destijds maakte over het verschijnsel wat zich in de zestiger jaren voordeed, toen er zilverpapier werd gespaard voor “de kindertjes in de arme landen”.  Hij grapte toen: ‘zelluf de chocola opvreten, en de papiertjes mogen de kindertjes in da arme landen wel hebben.’

Het valt te hopen dat de verzekeraars hun verantwoordelijk nemen zoals deze staat opgetekend in de door hen ondertekende Gedragscode Verzekeraars: zekerheid bieden, mogelijk maken en maatschappelijk betrokken zijn.

Het imago van de branche zou behoorlijk kunnen opgekrikt als verzekeraars wat klantgerichter zouden zijn in hun vergoedingenbeleid. Meer gericht op de klant en iets minder op het belang van de aandeelhouder.

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: