Orion Direct: een frisse kijk op verzekeren.

mei 13, 2013

Verzekeraar Orion Direct heeft haar klanten voor tonnen opgelicht. Wettelijke rentes werden niet aan klanten doorgestort en vertrouwelijke medische dossiers raakten openbaar, dat meldt Radar in de uitzending vandaag. Klanten van Orion Direct met verkeersschades werden bijgestaan door de Europese Rechtsbijstand Stichting (ERS). Zowel Orion Direct als de ERS werden door dezelfde bestuurder/eigenaar (Karel van der Kemp) geleid.

De stichting verhaalde de schade bij de tegenpartij en ontving daarbij ook de wettelijke rente. Echter in tienduizenden dossiers stortte de Europese Rechtsbijstand Stichting deze rente niet door aan de klanten, maar werd die door de directeur in eigen zak gestoken.

Ook manipuleerde Orion medische dossiers, er werd dan ondertekend met een uitgeprinte handtekening van een echte medisch adviseur, die zich verder niet bemoeide met het dossier. Dit is natuurlijk niet toegestaan en valsheid in geschrifte. Daar werd dan wél een rekening á € 150  per uur voor gedeclareerd bij de tegenpartij.

De Europese Rechtsbijstand Stichting berekende ook een tijdlang een hoger bedrag aan expertisekosten door aan de tegenpartij. Dit ging om een hoger bedrag dan het bedrag dat in werkelijkheid betaald werd door de Europese Rechtsbijstand Stichting aan het expertisebureau. Medewerkers gebruikten een zelf in elkaar geknutseld ‘tarievenoverzicht’ om de expertisekosten aannemelijk te maken voor de tegenpartij.

Kortom: één oplichtersbende bij Orion.  Op de nog steeds bestaande website noemden zij zichzelf: de verzekeraar met een frisse kijk op verzekeringen…………….

Orion is inmiddels overgenomen door All Secure. En All Secure is eigendom van Allianz Verzekeringen.

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
22 okt., 2023
Bedrog vlak voor de rechtszitting toegegeven
Meer posts
Share by: