voorkom drama’s bij arbeidsongeschiktheidsverzekering!

jun. 05, 2012

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Lees dan het artikel in de telegraaf:

www.telegraaf.nl/overgeld/experts/antonrietveld/12214779/__Voorkom_drama_s_met_verzekering__.html

U kunt de hierna weergegeven brief als voorbeeld gebruiken om naar uw verzekeraar te sturen. Deze kan zich er dan nooit meer op beroepen dat u hem iets uit uw medische geschiedenis niet heeft verteld en dat u daarom geen uitkering kunt ontvangen. De inhoud van de brief luidt als volgt:

Betreft: verzoek tot kennisname medische voorgeschiedenis/machtiging

Geachte heer/mevrouw, 

Met de betrekking tot de bij u afgesloten arbeidsongeschiktheidsverzekering met polisnummer……….deel ik u het volgende mede.

Het komt nog al eens voor dat een verzekeraar niet bij het afsluiten, maar pas als er een beroep op de polis wordt gedaan een onderzoek start naar het medische dossier van een verzekerde. Soms blijken er dan feiten boven tafel te komen die, als de verzekeraar daarvan op het moment van het afsluiten van de verzekering zou hebben geweten, tot  aangepaste voorwaarden zouden hebben geleid, of zelfs dat de verzekering zou zijn geweigerd. De verzekeraar zegt vervolgens niet uit te willen keren, dit tot teleurstelling van de verzekerde. Ik zou niet graag willen dat mij dit overkomt; als er iets niet in orde zou zijn weet ik dat liever nu dan op het moment dat ik noodgedwongen een beroep op de polis moet doen.

Destijds heb ik het aanvraagformulier voor de betreffende verzekering -als leek- naar beste weten en herinnering ingevuld, doch omdat het slechts enkele open vragen omtrent mij gezondheid betroffen is het niet uitgesloten dat ik iets niet heb vermeld wat wél voor u belangrijk zou kunnen zijn.

Om misverstanden te voorkomen en tegen de achtergond van mijn mededelingsplicht verzoek ik u hierbij nadrukkelijk kennis te willen nemen van mijn medisch verleden. Ik geef u hierbij toestemming om informatie in te winnen bij alle door u gewenste medische disciplines. Graag ontvang ik de door u ontvangen informatie in kopie.

Dit schrijven dient tevens als een door mij ondertekende machtiging te worden beschouwd: ik machtig hierbij mijn huisarts/medisch specialist/behandelende sector, alle door de verzekeraar gevraagde inlichtingen te verstrekken.

Ik vertrouw u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd en ik reken erop dat u als verzekeraar uw zorg- en onderzoeksplicht zult nakomen. Zonder bericht uwerzijds ga ik er van uit dat de polis onverkort blijft doorlopen. Graag ontvang ik van u een ontvangstbevestiging van deze brief.

Met vriendelijke groet,

 

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: