Unigarant schaadt goede naam verzekeringen

mei 02, 2023

 

De Tuchtraad Financiële Dienstverlening vindt de reclame-uiting waarin Unigarant haar watersportverzekering een ‘waterdichte verzekering’ noemt, niet verenigbaar met de wijze waarop schade door een aanvaring in de polisvoorwaarden is geregeld. De verzekeraar heeft daarmee ‘de goede naam van het verzekeringsbedrijf geschaad’.

De Tuchtraad zegt dat in een uitspraak over een claim met het zeilschip Bolocan. Deze zaak is inmiddels bij de Ombudsman en de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening geweest en bij de rechtbank Assen werd uiteindelijk een schikking getroffen.

Unigarant had de schade van bijna € 25.000,00 die ontstond door een aanvaring met de Hollandse brug, afgewezen. Er was volgens de verzekeraar geen sprake van een plotseling van buitenkomend voorval zoals de voorwaarden voorschrijven. Ook zou de stuurman van het schip onvoldoende maatregelen hebben getroffen om de ‘aanmerkelijke kans op aanzienlijke schade’ te voorkomen.

Unigarant verkoopt de verzekering echter als waterdicht en zegt dat schade door aanvaringen is verzekerd. Volgens de Tuchtraad klopt dat niet met de polisvoorwaarden. De Tuchtraad oordeelt dat Unigarant de goede naam van het verzekeringsbedrijf op dit punt heeft geschaad en in strijd heeft gehandeld met de Gedragscode Verzekeraars. Omdat de verzekeraar deze onduidelijkheid erkent en inmiddels is overgegaan tot het aanpassen van de polisvoorwaarden, ziet de Tuchtraad geen aanleiding om te adviseren tot het opleggen van een maatregel.

De Tuchtraad vindt verder dat het tot het vrije beleid van de verzekeraar behoort om de omvang en inhoud van de polisdekking vast te stellen. “Een verzekeraar dient in zijn reclame-uitingen echter geen verkeerde voorstelling van zaken te geven.”

Bron: assurantie magazine 22-5-2014

 

 

02 mei, 2024
Kwalijke praktijken, manipulatie, leugen en bedrog.
27 apr., 2024
Wegwezen als je daar verzekerd bent, ze doen niets voor je!
16 apr., 2024
Geblunder bij schadebehandelaar, casemanager, directielid, fraudecoördinator, expert en onderzoeker
21 mrt., 2024
Onbetrouwbaar en onprofessioneel handelen over rug van de klant
08 mrt., 2024
Maar wél toevallig altijd in het eigen voordeel!
19 feb., 2024
Slechte service en onterecht afwijzen
14 jan., 2024
Meest slechte verzekeraar die er bestaat!
31 dec., 2023
Beloften niet nakomen, steeds nieuwe trucjes om niet te hoeven betalen
07 dec., 2023
Pas als met rechtszaak wordt gedreigd wordt er ineens betaald
13 nov., 2023
Fraude-coördinator speciale zaken liegt en bedriegt
Meer posts
Share by: